Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

HAVALE / EFT NASIL YAPILIR

09-03-2021 11:06
HAVALE / EFT NASIL YAPILIR

Havale ve EFT İçin İhtiyacınız Olan Bilgiler

Hem havale hem EFT yapabilmek için bu işlemlerde IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) bilgilerinize ihtiyacınız olacaktır. Eğer IBAN numaranızı bilmiyorsanız, banka hesap numarası, şube kodu ve şube adı girerek de bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak IBAN numaranızla transferinizi çok daha hızlı ve hataya mahal vermeyecek şekilde yapabilirsiniz. IBAN numarasını banka şubesinden, telefon bankacılığı yoluyla ya da internet bankacılığını kullanarak kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hesap numarası ise banka kartları ve IBAN numaralarının içinde mevcut olan bir numaradır ve IBAN’dan daha kısadır.

Havale ile EFT Arasında Ne gibi Farklar Vardır?

Havale işlemleri aynı banka üzerinden gerçekleştirilir. EFT transferleri ise farklı bankalar arasında yapılır. Bu anlamda, havale işlemi EFT işlemine nazaran çok daha çabuk yapılabilir. Havale, bir bankada var olan hesaptan aynı bankada açılmış olan bir diğer hesaba para transferi gerçekleştirme işlemine verilen addır. EFT’nin ise açılımı Elektronik Fon Transferi’dir ve farklı bankalar arasında gerçekleştirilen para transferine denir. Alıcı ve göndericinin bankaları farklı ise, bu yöntemden faydalanılır.

Havale İşlemi Nasıl Yapılır.

Para göndermek istediğiniz kişinin hesabı sizinki ile aynı bankada ise işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle havale işleminizi yapabilmeniz için karşı tarafın yani alıcının hesap bilgilerine ihtiyacınız vardır. Alıcının adı – soyadı, hesap numarası ve göndereceğiniz tutar bilgisi, para transferinizin gerçekleşmesi için yeterlidir. Hesap numarası yerine IBAN numarası ile de işleminiz yapılabilir. Önemli olan paranın hangi hesaba gideceğini belirten bilgidir. Bu bilgiler elinizde olduğu sürece işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

EFT İşlemi Nasıl Yapılır.

Alıcının bankası farklı ise EFT yapılır.

Bu işlemlerinizi yapmanız için de elinizde mutlaka alıcının bilgileri bulunmalıdır. Şöyle ki alıcı adı – soyadı tam olarak bilinmelidir. Bununla birlikte alıcının bankası, şube kodu ve hesap numarası mutlaka olmalıdır. Ya da bu bilgilerin tamamını içeren IBAN numarası da yeterli gelecektir. Göndereceğiniz bakiyenin de belirtilmesi durumunda, rahatlıkla işleminizi yapabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.